Ínybetegségek kezelése

Ínybetegségek kezelése

A fogínybetegségek vagy fogágybetegségek szinte észrevétlen módon alakulnak ki szervezetünkben.  Tüneteik  a  kezdeti stádiumban olyannyira enyhék,  hogy nem is fordítunk rájuk figyelmet.  Egy kis vérzésnek fogmosás közben még nem tulajdonítunk komoly jelentőséget.  Közben nem is tudjuk azt, hogy a magyar lakosság 78,3 %-ra jellemző ez a népbetegség.

A korai felismerésnek kritikus jelentősége van, mert a fogínybetegségek vagy fogágybetegségek súlyos egészségügyi kockázattal járnak,  akár fogaink elvesztéséhez is vezethetnek.

A legtöbb amit önmagáért tehet az az, hogy figyeli az árulkodó jeleket ( vérző, duzzadt íny, mozgó fogak, kellemetlen lehelet…) és ezek megjelenésekor haladéktalanul fogorvoshoz fordul.

Az AranDent rendelőjében egy térítésmentes konzultáció és vizsgálat során  felderítjük a tünetek mögött meghúzódó valós betegséget  és kezelési tervet készítünk annak optimális megoldására.   Rendelőnkben felkészült és gyakorlott fogorvosok nyújtanak Önnek gyógyító tevékenységet a fogínybetegségek vagy fogágybetegségek sikeres kezeléséhez.

A konzultációra a +36 70 347 66 79 – es telefonszámon tud jelentkezni.

Várjuk Önt és családját szeretettel az AranDentben.

Ön ne essen áldozatul ennek az alattomos népbetegségnek –  előzzük meg együtt az ínybetegségek kialakulását az AranDent fogászati rendelőben

Az ínybetegségek kialakulása egy jól nyomon követhető folyamat. Ebben a folyamatban minél hamarabb kerülünk szakértő kezekbe, annál nagyobb az esélye annak, hogy az ínygyulladással terhelt fogat meg tudjuk menteni és a káros folyamatokat vissza tudjuk fordítani.

  1. Ismerjük fel időben a fogínygyulladás tüneteit– a megelőzés egyik leghatékonyabb eszközei mi magunk lehetünk, hiszen mi látjuk minden nap a változást fogaink állapotán és mi érzékeljük azokat a tüneteket amelyek gyanúsak lehetnek és arra utalhatnak, hogy fogínybetegségben szenvedünk. Ha találkozunk a vérző fogíny problémájával vagy fogaink érzékenységével, ne essünk a halogatás bűnébe, mert tudnunk kell, hogy ezek a jelek egyértelműen arra utalnak hogy szakemberhez kell fordulnunk.
  2. Rendszeresen vegyünk részt dentalhigiéniai kezelésen– ha évente legalább két alkalommal ellátogat egy fogászati rendelőben és rendszeresen eltávolíttaja fogaink felszínéről a lepedéket és a fogkövet, akkor lényegesen alacsonyabb az esélye a fogínybetegségek kialakulásának és a káros folyamatok egy része is visszafordítható
  3. Fordítsunk nagyobb figyelmet az alapos otthoni fogápolásra– a dentalhigiéniai kezelések alkalmával klinikai fogászati higiénikus kollégáink részletes tanácsot adnak Önnek azokról az otthoni fogápolási módszerekről, amelyekkel megelőzhetjük a fogíny betegségek kialakulását, érdemes ezeketmegszívlelnie
  4. Időben forduljunk specialistához, aki vissza tudja fordítani a káros folyamatokat – ha a fogágybetegség már kialakult, akkor az idő sajnos ellenünk dolgozik. A tét itt már akár fogaink elvesztése is lehet. Ebben a stádiumban a legfontosabb szempont az, hogy mihamarabb egyértelmű képet kapjunk fogaink aktuális állapotáról és a gyulladás mértékéről. Ez azonban szakértő segítségre van szükségünk.

Az AranDent fogászati rendelőben évtizedes gyakorlattal rendelkező fogorvosok foglalkoznak a fogínybetegségek megelőzésével, illetve a káros folyamatok hatékony visszafordításával. Jöjjön el az AranDent fogászati rendelőjébe és vegyen részt egy térítésmentes ínybetegéseg feltárására szolgáló konzultáción, hogy közösen előzhessük meg a komolyabb fogászati problémák kialakulását. Várjuk Önt szeretettel rendelőnkben.  Időpont: +36 70 347 66 79

Hogyan történik a már kialakult fogínysorvadás vagy fogágybetegség sikeres kezelése az AranDent fogászati rendelőjében?

A fogágybeteségek sikeres kezelésében az idő ellenünk dolgozik. Minél hamarabb sikerül felfedeznünk a betegség tüneteit, annál kisebb mértékű beavatkozással kell számolnunk az orvoslás alkalmával.

Az AranDent rendelőjében a fogágybetegségeket a következő módszerekkel gyógyítjuk sikeresen (általában nincs mindegyikre szükség, mindig a betegség aktuális állapota határozza meg a kezelés típusát):

A fogínysorvadás sikeres kezelésének módszerei: a teljes szájüreg alapos fertőtlenítése

Ennek a kezelésnek a során a teljes szájüreget nagy precizitással megtisztítjuk, de külön figyelmet fordítunk a beteg ínyterületekre és a kialakult tasakokra.  Ez egy biztonsági beavatkozás, amelyben a fogkövet és a gyulladt szöveteket eltávolítjuk. Ezzel nagy biztonsággal elkerülhetjük az újra fertőződés lehetőségét. Ha pedig az Ön állapota ezt megkívánja, akkor még antibiotikumos kezeléssel is támogatjuk a gyógyulást.

 A fogínysorvadás sikeres kezelésének módszerei: a gyulladt fogak kürettálása

A zárt kürettálás során kezelőorvosa speciális gépi és kézi eszközökkel eltávolítja a fogkövet és a lerakodásokat a fogíny feletti és íny alatti területeiről is, a fog gyökeréről. Ha ez a módszer nem elég, ahhoz, hogy megnyugtató eredményt érjünk el az Ön esetében, akkor fordulhatunk a nyitott kürettáláshoz.

A nyitott kürettálás során a kezelőorvosa helyi érzéstelenítésben bemetszést ejt az ínyen és az így feltárt területen eltávolítja az ott található gyulladásos szövetet és lerakódott fogkövet. Ezután az ínytasakokba gyógyulást elősegítő gyógyszert helyez, amely megakadályozza a baktériumok további szaporodását és a fogínysorvadás tovább terjedését. A kezelt területet a fertőzések elkerülése érdekében varrattal zárja.

A fogínysorvadás sikeres kezelésének módszerei: az emdogain gél alkalmazása a gyógyulási folyamat elősegítése érdekében

Az előrehaladott fogínysorvadás során tasakok alakulnak ki a fog gyökere és az íny között. Az így kialakult tasakokat alapos megtisztításuk után speciális géllel töltjük fel, amely lehetővé teszi a sérült szövetek regenerációját. Ez az eljárás a legtöbb esetben megállítja, vagy lassítja a szövetek bomlását és visszafordíthatja a káros folyamatokat

A fogínysorvadás sikeres kezelésének módszerei: a szövetregeneráció

A szövetregeneráció során egy szájsebészeti beavatkozás segítségével egy membránt helyezünk el a kezelt területre, amely megakadályozza a hámszövet bekúszását a tasak területére. Ennek segítségével idővel újra épül a fogágy eredeti szerkezete. Ez egy műtéti beavatkozás, melyet az AranDent rendelőjében nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebész szakorvos végez

A fogínysorvadás sikeres kezelésének módszerei: az ínyműtét

Ha a fogágybetegség következtében visszahúzódik az íny, akkor az a fogak fokozott érzékenysége mellett esztétikai problémát is okoz. Az ínyvisszahúzódás kezelése csak műtéti korrekcióval lehetséges, melynek során visszaállítjuk az íny egészséges állapotát, amelyben maximális védelmet nyújt a fogaknak

A fogínysorvadás sikeres kezelésének módszerei: a sínes rögzítés

Az előrehaladott fogágybetegség következtében a fogágy szövetei bomlásnak indulnak, tartásuk gyengül, és ez idővel a fogak meglazulásához vezet. Ebben az esetben az értinett fogakat egy speciális sínnel rögzítjük egymáshoz a fogak elvesztésének megakadályozása érdekében.  Az eljárás során szövetet vagy fémszálat alkalmazunk, melyet tömőanyag segítségével a fogakhoz rögzítünk, ezzel megnövelve az érintett fogak rágóerejét és élettartamát

A fogínysorvadás sikeres kezelésének módszerei: a fog eltávolítása és annak pótlása

A fogágybeteségek legsúlyosabb stádiumában sajnos nincs lehetőség arra, hogy az adott fogat megmentsük, mert ennek kísérlete hosszú távon fokozza a csontsorvadás kiterjedését. Ekkor az Ön biztonsága azt követeli meg, hogy az adott fogat kihúzzuk és aztán pótoljuk a foghiányt fogászati implantátum segítségével.  Mivel a fogászati implantátumok és az őket tartó csont között nincsen a természetes fogakra jellemző rés, így a fogbeültetés általában megállítja a fogínysorvadás további terjedését.

Akadályozza meg Ön is időben fogainak elvesztését

Jöjjön el egy személyes konzultációra az AranDentbe és felkészült, nemzetközi gyakorlattal rendelkező fogágybetegség specialistánktól mindent megtudhat arról, hogy hogyan őrizheti meg fogainak épségét.  Ez a konzultáció sem költséggel, sem kötelezettséggel nem jár Önnek, de egy kiváló lehetőséget teremt a fogágybeteségek időben történő felfedezésére és sikeres kezelésére.  Hívja fel ügyfélszolgálatunkat és kérjen egy személyes konzultációs időpontot az AranDent rendelőjébe. Telefonszámunk: +36 70 347 66 79 Várjuk Önt szeretettel.