Fogmegtartó kezelések

Az AranDent rendelőjében arra törekszünk, ha erre orvosi szempontból lehetőségünk van,  hogy megóvjuk meglévő fogait  a kihúzástól és meghosszabbítsuk azok életét.

Ennek egyik leggyakoribb módszere a gyökérkezelés.  Ennek során a sérült vagy beteg fogbél  eltávolításra kerül és a gyökércsatornák gyökértöméssel kerülnek feltöltésre a további fertőzések megakadályozása érdekében. Ahhoz pedig, hogy a fog  újra elnyerje anatómikus formáját és  természetes megjelenését, azt esztétikus töméssel, betéttel vagy koronával zárjuk le.

Az AranDent rendelőjében  egy térítésmentes konzultáció és vizsgálat során  felderítjük a valós fogbetegséget  és kezelési tervet készítünk a fog megmentésére.

A konzultációra a +36 70 347 66 79 – es telefonszámon tud jelentkezni.

Várjuk Önt és családját szeretettel az AranDentben.

Mi mindent megteszünk azért, hogy megmentsük az Ön fogait – fogmegtartó kezelések az AranDent rendelőjében

A fogszuvasodás gyakran veszélyezteti fogaink épségét. Azonban nem minden esetben kell lemondanunk a sérül fogról, nem kell azt feltétlenül kihúzni. Az AranDent rendelőjében törekszünk arra, hogy megmentsük és meggyógyítsuk ezeket a sérült fogakat.

A fog szuvasodásának mértékétől függően van néhány beavatkozás, amellyel megtarthatjuk, megmenthetjük kezelésre szoruló fogait:

  1. A barázda zárás– egy roppant hatékony módszer a fogszuvasodás kialakulásának megelőzésére. Ennek a fájdalommentes és roppant kíméletes eljárásnak az a lényege, hogy lezárja azokat az őrlő fogakban lévő barázdákat, melyekben a legnagyobb valószínűséggel telepedhetnek meg káros baktériumok, és ezzel megakadályozza azok elszaporodását. Ezt úgy kell elképzelni, mint egészen kis méretű speciális, esztétikus tömést, amely észrevehetetlen, da annál hasznosabb
  2. Az esztétikus tömés– ha a szuvasodás már kialakult, akkor a fog sérült területeit el kell távolítani, hogy megelőzzük a gyulladás terjedését. Az így kialakított üregbe a fogéval azonos színű és árnyalatú esztétikus tömőanyag kerül, amellyel a káros folyamatokat megállítjuk a fog eredeti formáját pedig visszanyerjük esztétikai és funkcionális szempontból egyaránt
  3. A betétek –ha a szuvasodás mértéke már meghaladja az esztétikus tömések biztonságos határát, akkor a szuvas rész szintén eltávolításra kerül, azonban mivel túl nagy a keletkezett rés, melyet be kell tömni, ide egy speciális betét kerül, melyet a fogtechnikai laboratórium készíti el. A betétek színükben és árnyalatukban szintén a meglévő foghoz hasonlítanak, így azon észrevehetetlenek.
  4. A gyökérkezelés– ha szuvasodás mértéke már elérte a gyökércsatornát is, akkor sajnos már gyökérkezelésre van szüksége. A gyökérkezelés lényege, hogy megtisztítjuk a gyökércsatornákat, eltávolítjuk azokból a káros baktériumokat és egy speciális tömőanyaggal töltjük a csatornákat fel, hogy a gyulladásos állapot ne ismétlődhessen meg. Ezt követően vagy esztétikus fedőtömés, vagy betét vagy korona kerül a gyökérkezelt fogra.

Az AranDent rendelőjében legjobb szaktudásunkkal és évtizedes nemzetközi gyakorlatunkkal arra törekszünk, hogy ha az orvos-szakmai szempontból az lehetséges, akkor mentsük meg az adott fogat.

Ha Önnek fogászati problémái vannak, és szeretné megmenti meglévő fogait, akkor jöjjön el az AranDent rendelőjébe egy térítésmentes konzultációra és ismerje meg személyes lehetőségeit a fogmegtartó kezelések területén.

Várjuk Önt szeretettel.  Konzultációs időpontot a + 36 70 347 66 79-es telefonszámon tud kérni