Fogszabályozás

A rendezett archoz a szabályos fogsort is nélkülözhetetlennek tartjuk manapság. A fogszabályozás reneszánszát éljük, akár jelképe is lehetne korunknak a fogszabályozót viselő ember. Fogaink rendezettségét számos egyéb módon is elérhetjük, azonban a fogak szabályozásával  megőrizhetjük fogainkat teljes épségükben, élettartamukat meghosszabbítva a könnyebb tisztíthatóság elérésével, a rágóerő optimális eloszlásának megteremtésével. Egy szép mosoly nemcsak a mosolygó emberre hat jótékonyan azzal, hogy belső harmóniát, magabiztosságot sugall, hanem a környezetére is: segíti a kapcsolatteremtést, a kommunikációt,  növeli az egymás iránti bizalmat.

Napjainkban is gyakran találkozunk azzal a tévhittel, hogy fogszabályozni csak gyerekkorban lehet, pedig a mai fejlett technológia ugyan hosszabb idő alatt, de felnőtt korban is lehetőséget nyújt a fogszabályozásra.

A fogszabályozás azon túlmenően, hogy szebbé varázsolja  mosolyunkat nagy mértékben hozzájárul fogaink egészségének megőrzéséhez. A saját fogak megőrzése kíméletesebb és költséghatékonyabb megoldás, mint a később kialakuló fogbetegségek kezelése és hiányainak pótlása.

Annak érdekében tehát, hogy kíméletes, de határozott módszerrel helyes pozícióba rendezze fogait, megszépítse mosolyát és megtarthassa fogai egészséges állapotát konzultáljon fogszabályozó szakorvosunkkal és kérjen részletes felvilágosítást a korszerű szabályozási lehetőségekről.

 

Hogyan történik a fogszabályozás?

Miután eldöntötte, hogy nem nézi tovább tétlenül reggel fogmosás után kusza fogait a tükörben, jelentkezzen be hozzánk egy konzultációra. Szakorvos kollégánk személyes konzultáció alkalmával tájékoztatja Önt a lehetőségekről és a kezelés időtartamáról. A személyre szabott kezelési terv felállításához szükség van egy speciális röntgenfelvételre és egy tanulmányi lenyomat készítésére a munka megkezdése előtt.

Második ülésben kiértékelésre kerül a lenyomat és a röntgen, majd kollégánkkal együtt kiválasztásra kerül az Ön fogszabályozójának típusa, esztétikai és anyagi igényeinek megfelelően.

Következő ülésben elkezdődik a megrendelt fogszabályozó felhelyezése és az Ön fogainak szakszerű szabályozása.

 

Milyen fogszabályozó készülékek léteznek?

A hagyományos szerkezetű rögzített fogszabályozók lehetnek fém, zafír és porcelán készülékek, melyeket fiatal felnőtt és felnőtt korban alkalmazhatunk nagyobb fokú szabálytalanságok kezelésére esztétikai és költséghatékony elvárások szerint. Határozott erővel, megfelelő hatékonysággal végzik a fogszabályozást, jól tisztíthatók, népszerű megoldások.

A lágy erőkkel működő rögzített fogszabályozók fém és porcelán kivitelben léteznek, melyeket akkor választunk fiatal felnőttek és felnőttek számára, ha kisebb fokú szabálytalanságot észlelünk, lágyabb behatást akarunk, komfortosabb megoldást keresünk és szeretnénk elkerülni a helyteremtés miatti foghúzást.

A láthatatlan fogszabályozó készülékek lehetnek kivehetők és belső fogívre vagyis a nyelv felőli részre rögzített készülékek fiatal felnőttek és felnőttek számára. Nagy esztétikai előnye, hogy viselőjén kívül senki nem tud használatáról, nem látszik, mégis hatékony. Nem minden típusú szabálytalanság kezelésére alkalmas és kiemelt technológiai megoldás lévén költségesebb választás.

A kivehető fogszabályozó készülékek gyermekek és vegyes fogazattal rendelkező gyermekek számára ajánlott. Kisebb igazításokra akár felnőtt korban is alkalmas lehet. A készülék alkalmazása során a fejlődésben lévő fogakra és állcsontra kifejtett erő nem állandóan hat és nem túlságosan megterhelő. Szükség van a gyermek és családja jó együttműködésére, mert a munka kimenetele nagyban függ a viselési idő betartásától.

Mindezek ismeretében jöjjön el hozzánk egy állapotfelmérésre és konzultációra, hogy megnyugtató választ kapjon felmerült kérdéseire és szakszerű, egyénre szabott megoldást fogai megtartására!Arandent Online időpontfoglalás