Szájsebészet

Szájsebészet

Vannak olyan fogászati esetek,  amikor a hagyományos fogászat már nem jelent biztonságos és tartós megoldást a problémára.  Ebben az esetben Önnek egy felkészült és jelentős gyakorlattal rendelkező szájsebészre van szüksége, aki nagy szakértelemmel végzi el a szükséges sebészeti beavatkozást.

Az AranDent rendelőjében szájsebész speciálistánk  nyújt szakértői segítséget Önnek  a komolyabb fogászati problémák megoldására:

  • Ha el kell távolítani egy fogat sebészeti módszerekkel
  • Ha bölcsességfoga problémát okoz Önnek, és azt ki kell húzni
  • Ha hiányzó fogait kell pótolni korszerű fogászati implantációval
  • Ha csontpótló beavatkozásra van szüksége a biztonságos fogbeültetéshez
  • Ha gyökérkezelt fogának megmentéséhez gyökércsúcs eltávolításra van szükség
  • Ha gyulladásos állapot, azaz ciszta alakult ki a fogai körül és azt sebészeti módszerekkel kell kezelni

Az ilyen esetek sikeres kezelése már komoly szájsebészeti szaktudást és gyakorlatot igényel, amit rendelőnkben maradéktalanul megtalál.

Ha tehát Önnek szájsebészeti beavatkozásra van szüksége fogászati problémáinak sikeres megoldásához, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnia az AranDent rendelőjébe  egy térítésmentes konzultációra. Felkészült és nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebész speciálistánk  minden részletes információt megad Önnek a szükséges kezelésekről.

A konzultációra a +36 70 347 66 79 – es telefonszámon tud jelentkezni.

Várjuk Önt és családját szeretettel az AranDentben.]

Miért érdemes Önnek az AranDentben elvégeztetni szájsebészeti beavatkozását?

Ha Önnek olyan fogászati problémája van, amely szájsebészeti beavatkozást igényel, akkor különös körültekintéssel kell kiválasztani azokat a hozzáértő szakorvosokat, akik el fogják azt végezni.

Egy szájsebészeti beavatkozás során gyakran előfordul az, hogy a feltárást követően olyan fogászati problémával találja magát szembe kezelőorvosa, amelyre eredetileg nem volt felkészülve. Ez egy normális jelenség. Azonban egy több mint 20 éves szakmai gyakorlattal rendelkező szájsebész ezeket a nem várt eseményeket is probléma mentesen és alacsony kockázattal tudja ellátni.

Ezt a biztonságot adja meg Önnek az AranDent fogászati rendelő, amelyben a két szájsebészeti szakorvos több évtizedes nemzetközi gyakorlattal rendelkezik ahhoz, hogy a komplex beavatkozások is nagy biztonsággal is felelősségteljesen végezzék el.

Rendelőnk működésének minden területén kiemelt figyelmet fordítunk páciensek biztonságára és természetesen így van ez a szájsebészeti beavatkozások esetében is. Érdemes tehát megismerkedni a szájsebészti beavatkozásokkal azok esetleges kockázati tényezőivel valamint azzal hogy, az rendelőnkben hogyan minimalizáljuk ezeket a kockázatokat és hogyan tesszük az Ön szájsebészeti beavatkozását biztonságossá:

  • Sebészeti foghúzás– vannak olyan fogászati problémák melyek esetében egészségi szempontból az Ön számára az a legbiztonságosabb, ha az adott fogat kihúzzuk, mert az már nem menthető meg. Amennyiben a fog eltávolítása előreláthatóan bonyolultabb folyamat lesz, érdemes azt felkészült szájsebészet bíznia, aki lényegesen nagyobb szakértelemmelés kisebb kellemetlenséggeltudja ezt megtenni. A fogak sebészeti eltávolítása tulajdonképpen egy kisebb műtét, amelyeknél kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy minimális sérülést okozzunk a csontban és óvjuk, védjük a szomszédos fogakat a sérüléstől az eltávolítás közben.

Az évtizedes rutin valódi előnyei  itt mutatkoznak meg, amikor egy felkészült szájsebész az AranDent rendelőjében ezt, mint napi rutint hajtja végre kellő odafigyeléssel és külön figyelemmel a beavatkozás minimális fájdalom terhelésére.

  • Bölcsességfog eltávolítás – bölcsességfogaink gyulladása az egyik legnagyobb fájdalommal és kellemetlenséggel együtt járó fogászati probléma. Nem véletlen az, hogy ezt a kellemetlen jelenséget minden körülmények között megpróbáljuk elkerülni.

Ennek egyik leghatásosabb módja az, ha még a gyulladás bekövetkezése előtt egy felkészült szájsebész a bölcsességfogat műtéti úton eltávolítja. Azonban ez a feladat nem minden esetben egyszerű. A bölcsességfogak rendszerint rendellenes pozícióban nőnek ki a helyhiány miatt. Ezek eltávolítása pedig nagy szakértelmet igénylő feladat. Az AranDentben dolgozó szájsebészet specialisták már több ezer ilyen műtéti beavatkozást végezték el, így  számukra ez nem jelent kihívást, de mégsem rutinból végzik a bevetkozást el, hanem kiemelt odafigyeléssel és az egy egyedi érzékenységének maximális figyelembevételével

  • Hiányzó fogak pótlása implantáció segítségével– a hiányzó fogak pótlása fogászati implantáció segítségével a ma elérhető legkorszerűbb megoldás. A fogbeültetés egy olyan műtéti beavatkozás, melynek során egy titán mesterséges foggyökér kerül beültetésre a csontba. Ez helyettesíti majd az eltávolított fog gyökerét, amelyre a gyógyulási periódust követően már készülhet egy esztétikus implantációs fogpótlás. Rutin esetben nem jelent kiemelkedő szakmai kihívást az implantátumok beültetése, azonban találkozhatunk olyan fogászati képletekkel, melyeknél ez a fogbeültetés akadályokba ütközik. Ilyenkor van szükség nagy rutinnal rendelkező szájsebészekre, akik pontosan tudják a megoldást az összetett implantációs problémákra is
  • Csontpótló beavatkozások elvégzése sikeres implantációhoz– a sikeres fogbeültetés alapfeltétele a megfelelő magasságú, szélességű és sűrűségű csontállomány megléte. Amennyiben ez nem áll-e rendelkezésre akkor az implantátumok nem nyerik el a kellő stabilitásukat. Azonban van egy szájsebészeti beavatkozás, melynek segítségével mesterséges úton lehet pótolni a hiányzó csontállományt. Ennek az eljárásnak köszönhetően (egy gyógyulási periódust követően) lehetővé válik a fogászati implantátumok beültetése és az, hogy azok elnyerjék kellő stabilitásukat. Ehhez a beavatkozáshoz nemcsak kiváló anyagokra van szükség, de egy biztos kezű szájsebészre is aki évtizedes rutinnal rendelkezik a csont pótlás területén
  • Gyökércsúcs eltávolító beavatkozás elvégzése– egy gyökérkezelő beavatkozás végkimenetele nem minden esetben jósolható meg. A legkörültekintőbb eljárást követően is előfordulhat az, hogy egy gyökércsúcsa begyullad a kezelést követően. Azonban ekkor sem kell még azonnal eltávolítani a sérült fogat. Lehetőség van sebészeti úton eltávolítani a gyökér csúcsát és ezzel megszüntetni a gyulladás forrását. Ez a beavatkozás komoly körültekintést és nagy szakértelmet igényel ezért csak a stabil elméleti felkészültség és a rutin biztosíthatja az Ön biztonságát. Az AranDent rendelőjében mindkettőt megtalálja
  • Cisztát eltávolítása a szájüregünkből– a ciszta egy folyadékkal teli tok, amely a szájüregben keletkezik és sok esetben hosszú ideig semmilyen árulkodó tünete nincs. Egy idő után azonban komoly kellemetlenségeket okoz feszítő érzésével és fájdalomérzet keltésével. A legrosszabb tulajdonsága pedig az, hogy magától nem múlik el, nem szívódik fel. Ebből adódóan a ciszta felfedezését követően javasolt annak legrövidebb időn belül történő eltávolítása. Ez egy sebészeti beavatkozás, amelyhez biztos kezekre van szükség melyet az AranDent rendelőjében megtalál.

Vannak olyan beavatkozások, melyek esetében nem szabad kockázatot vállalunk.  Biztosra kell mennünk a saját biztonságunk és hosszútávú egészségünk érdekében. Tipikusan ebbe a kategóriába tartoznak a szájsebészeti beavatkozások.

Az Ön biztonságát minden körülmény között az szolgálja, hogy ezeket a beavatkozásokat olyan szakember végezze el, aki rendelkezik maga szintű elméleti tudással, magabiztos rutinnal és nemzetközi gyakorlattal ahhoz, hogy egy nem várt eseményt is probléma mentesen tudjon kezelni.

Ez az a biztonság, amit az AranDent rendelőjében mindenki esetben megtalál.

Várjuk szeretettel egy térítésmentes szájsebészeti konzultációra az AranDent rendelőjében. Időpont foglalás: +36 70 347 66 79

Hogyan történnek a szájsebészeti beavatkozások – kíméletesen és precízen – nagy gyakorlattal

A szájsebészeti beavatkozások sikerének titka a szakmai felkészültség és a nemzetközi gyakorlat.

Ezek a műtéti beavatkozások számtalan fogászati problémára nyújtanak megnyugtató megoldást.

Sokféleségük ellenére vannak közös vonásaik: komoly szakértelmet igényelnek, melyet Ön maradéktalanul megtalál az AranDent rendelőjében.

Ismerje meg Ön is   a szájsebészeti beavatkozások menetét hogy pontos képjen kapjon problémájának biztonságos  orvoslásról rendelőnkben:

  • A sikeres szájsebészet első lépése a probléma pontos feltárása

Ahhoz, hogy egy szájsebészeti beavatkozás eredménye megnyugtató legyen az Ön számára és kellő mértekben tudja támogatni a további fogászati beavatkozásokat, kezelőorvosának nagyon pontos képet kell alkotnia aktuális fogászati problémájáról.

Ennek leg egyszerűbb módja az, ha eljön a rendelőnkbe egy térítésmentes szájsebészeti konzultációra.

Ezen kezelőorvosa a panoráma röntgen vagy CT felvételek és a fizikai vizsgálat alapján már precízen fel tudja térképezni a kiindulási állapotot és kézzel fogható javaslatot tud tenni azok orvoslására.

Ezen a konzultáción ráadásul szakértői válaszokat kaphat minden kérdésére, mely felmerült Önben a fogászati problémájával kapcsolatba.

Önnek tehát csak fel kell hívni a  +36 70 347 66 79 telefonszámot és időpontot kell kérni egy térítésmentes szájsebészeti konzultációra

  • A sikeres szájsebészet második lépése a precíz tervezés

Ahhoz, hogy egy szájsebészeti beavatkozás sikeres legyen, és megalapozza további kezeléseit, kezelőorvosának alaposan meg kell tervezni a műtét pontos menetét. A tervezés eredményét ezt követően megbeszéli Önnel és az elképzeléseit figyelembe véve közösen állítják majd fel azt a kezelési tervet, amely biztosítja az elvárt eredményt

  • A sikeres szájsebészet harmadik lépése az egyértelmű és értékarányos árajánlat

Az AranDent rendelőjében kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy Ön minden esetben pontos képet kapjon arról, hogy szájsebészeti műtét során milyen beavatkozásokra lesz szüksége és az pontosan mennyibe fog Önnek kerülni. Ennek eredménye egy olyan írásos kezelési terv lesz, amelyben pontosan látja majd, hogy milyen kezeléseket végzünk el az adott alkalommal és mennyi kell azért fizetnie.

  • A sikeres szájsebészet negyedik lépése a műtét

A szájsebészeti műtét egy Önnek alkalmas, előre egyeztett időpontban történik meg az AranDent rendelőjében. Első lépésként a műtéti helyszínt sterilizáljuk és készítjük elő. Ezt követően Ön megkapja a helyi érzéstelenítőt, amely biztosítja a fájdalommentességet a műtét teljes ideje alatt. Amennyiben az érzéstelenítő már kellően kifejti a hatását, akkor a nemzetközi gyakorlattal rendelkező szájsebész kollégánk elvégzi az aprólékosan megtervezett műtétet.  A beavatkozást követően a műtéti területet sebészeti varrattal zárja le az esetleges fertőzések elkerülése érdekében. Az Ön dupla biztonságát pedig az szolgálja, hogy a sebészeti beavatkozások antibiotikumos védelemben végezzük.

  • A sikeres szájsebészet ötödik lépése a gyógyulási szakasz

Minden szájsebészeit beavatkozást egy gyógyulási periódus követ, amelynek időtartama azonban eltérő lehet:

  • Csontpótló beavatkozások esetén: 3-5 hónap
  • Gyökércsúcs eltávolítás esetén: 4-6 hét
  • Bölcsesség fog eltávolítás esetén: 8-10 nap
  • Csiszta eltávolítás esetén: 10-12 nap

A gyógyulási periódus alatt az adott területen más fogászati beavatkozást nem lehet végezni. Ezzel biztosítjuk a további fogászati beavatkozások biztonságának megalapozását.

  • A sikeres szájsebészet hatodik lépése a varrat eltávolítása és a további fogászati beavatkozások elvégzése

A műtéti beavatkozást követően 7-10 nappal szájsebész speciálistánk megvizsgálja Önt, és ha mindent rendben talál, akkor eltávolítja a varrattokat. Ezt követően részletes tájékoztatást kap arról, hogyan kell fogait a műtét után otthonában ápolnia ahhoz, hogy a beavatkozás hosszú távon sikeres legyen.

Jöjjön el egy szájsebészeti konzultációra az AranDentbe és felkészült, nemzetközi gyakorlattal rendelkező specialistánktól mindent megtudhat fogászati problémájának sebészeti úton történő orvoslásáról.

Ez a konzultáció sem költséggel sem kötelezettséggel nem jár Önnek.

Hívja fel ügyfélszolgálatunkat és kérjen egy szájsebészeti konzultációs időpontot az AranDent rendelőjébe. Telefonszámunk: +36 70 347 66 79

Várjuk Önt szeretettel.